Skip to Content Information Center
Lexmark MX811

Lexmark MX811

Fax beállítása olyan országokban vagy régiókban, amelyekben különböző fali telefonaljzat van használatban

VIGYÁZAT – ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE:  Az áramütés elkerülése érdekében zivataros időben ne helyezze üzembe a készüléket, illetve ne végezzen elektromos vagy kábelezési csatlakoztatásokat, például a tápkábel, a fax vagy a telefon csatlakoztatását.

VIGYÁZAT – ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE:  Az áramütés kockázatának elkerülése érdekében ne használja a faxot villámlással járó vihar idején.

A szabványos fali csatlakozó a legtöbb országban és régióban az RJ11. Ha a fali telefonaljzat vagy az adott készülék nem használható ilyen típusú csatlakozással, akkor telefonadapterre lesz szüksége. Az adaptert általában nem mellékelik a nyomtatóhoz, hanem külön kell megvásárolnia.

Előfordulhat, hogy a nyomtató telefonportjában egy adaptercsatlakozó is található. Ne húzza ki az adaptercsatlakozót a nyomtató telefonportjából, ha a készüléket soros vagy kaszkád telefonrendszerhez csatlakoztatja.

Az alkatrész neveCikkszám

Lexmark adaptercsatlakozó

40X8519

A nyomtató csatlakoztatása nem RJ11 típusú fali aljzathoz

  1. Csatlakoztassa a telefonkábel egyik végét a nyomtató LINE aljzatához.

  2. Csatlakoztassa a kábel másik végét az RJ11 adapterhez, majd dugja az adaptert a fali aljzatba.

  3. Ha egy másik, nem RJ11 típusú csatlakozóval ellátott készüléket is szeretne ugyanahhoz a fali aljzathoz csatlakoztatni, csatlakoztassa közvetlenül a telefonadapterhez.

A nyomtató csatlakoztatása fali aljzathoz Németországban

A németországi fali aljzatokon kétféle port található. Az N port faxberendezések, modemek és üzenetrögzítők csatlakoztatására szolgál. Az F port telefon csatlakoztatására használható. Csatlakoztassa a nyomtatót az egyik N porthoz.

  1. Csatlakoztassa a telefonkábel egyik végét a nyomtató LINE aljzatához.

  2. Csatlakoztassa a telefonkábel másik végét az RJ11 adapterhez, majd dugja az adaptert egy N portba.

  3. Ha csatlakoztatni szeretne egy telefont és üzenetrögzítőt ugyanehhez a fali aljzathoz, csatlakoztassa őket az ábrán látható módon.

Hasznos volt ez a cikk?
Top