Skip to Content Information Center
Lexmark CX417

Lexmark CX417

Újrahasznosított és egyéb irodai papírok használata

Környezettudatos vállalatként a Lexmark támogatja a kifejezetten lézernyomtatókhoz készült újrahasznosított papírok használatát. 1998-ban a Lexmark átadott egy tanulmányt az Amerikai Egyesült Államok kormányzatának, mely rámutatott, hogy az USA legnagyobb gyártói által előállított újrahasznosított papírok pontosan olyan jól adagolhatók, mint a nem újrahasznosított papír. Azt azonban nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy minden újrahasznosított papír jól adagolható.

A Lexmark újrahasznosított papírral, valamint a világ különböző pontjairól származó papírokkal is teszteli nyomtatóit egy tesztkamrában, változó hőmérséklet és páratartalom mellett. A Lexmark nem talált rá okot, hogy ellenezze a napjainkban használatos újrahasznosított papírokat, a papíroknak azonban meg kell felelniük az alábbiaknak.

  • Alacsony nedvességtartalom (4–5 %)
  • Megfelelően sima felület (100–200 Sheffield egység vagy 140–350 Bendtsen egység, európai)
  • Megj.:  Van azonban néhány sokkal simább felületű papír (mint például az 50–90 Sheffield egységű, 24 fontos, lézernyomtatókhoz készült papír), illetve sokkal durvább felületű papír (mint például a 200–300 Sheffield egységű, gyapot alapú papír), amely a felületétől függetlenül kiválóan használható lézernyomtatókhoz. Az ilyen típusú papírok használata előtt kérjen tanácsot papírszállítójától.

  • Megfelelő lapok közötti súrlódási együttható (0,4–0,6)
  • Megfelelő ellenállás a hajlításnak az adagolás irányában

Az újrahasznosított, a kisebb tömegű (<60 g/m2 [16 font]), a kisebb vastagságú (<3,8 mil [0,1 mm]) és a keresztszálirányú papírok hajlítási ellenállása kisebb lehet a megbízható papíradagoláshoz szükséges értéknél. Ha ilyen típusú papírt kíván használni lézernyomtatóhoz, kérjen tanácsot papírszállítójától. Ne feledje, hogy ezek csak általános irányelvek, és a fenti követelményeknek megfelelő papír is okozhat adagolási problémákat bármelyik lézernyomtatónál (például ha a papír nagymértékben megtekeredik normál nyomtatási körülmények között).

Hasznos volt ez a cikk?
Top