Skip to Content Information Center
Lexmark MS331

Paperin ominaisuudet

Seuraavat paperin ominaisuudet vaikuttavat tulostuslaatuun ja -varmuuteen. Ota huomioon seuraavat seikat ennen kuin tulostat näille papereille.

Paino

Lokero voi syöttää pitkäsyisiä papereita, joiden paino on 60–120  g/m2. Alle 60  g/m2:n paperi ei välttämättä ole riittävän tukevaa, ja se voi aiheuttaa tukoksia.

Käpristyminen

Käpristymisellä tarkoitetaan paperin reunojen taipumista. Liiallinen käpristyminen voi aiheuttaa paperinsyöttöhäiriöitä. Käpristymistä esiintyy yleensä, kun paperi kulkee tulostimen läpi, sillä tulostimessa paperi on alttiina korkeille lämpötiloille. Paperin säilyttäminen suojaamattomana kuumissa, kosteissa, kylmissä ja kuivissa tiloissa voi lisätä paperin käpristymistä ennen tulostusta ja aiheuttaa syöttöhäiriöitä.

Tasaisuus

Paperin tasaisuus vaikuttaa tulostuslaatuun suoraan. Jos paperi on liian karkeaa, väriaine ei kiinnity siihen oikein. Liian sileä paperi voi aiheuttaa syöttöhäiriöitä tai tulostuslaatuongelmia. Suosittelemme käyttämään 50 Sheffield-pisteen paperia.

Kosteuspitoisuus

Paperin kosteuspitoisuus vaikuttaa sekä tulostuslaatuun että paperinsyöttöön. Säilytä paperia alkuperäisessä pakkauksessaan, kunnes otat sen käyttöön. Paperin altistuminen kosteuspitoisuuden muutoksille voi huonontaa paperin ominaisuuksia.

Säilytä paperia samassa lämpötilassa kuin tulostinta 24–48 tuntia ennen tulostamista. Pidennä valmisteluaikaa useita vuorokausia, jos säilytys- tai kuljetusympäristö poikkeaa tulostimen ympäristöstä huomattavasti. Lisäksi paksun paperin valmisteleminen voi kestää tavallista kauemmin.

Syisyys

Syisyys viittaa paperin kuitujen suuntaan paperiarkissa. Syyt ovat joko pitkiä, jolloin ne kulkevat paperin pituussuunnassa, tai lyhyitä, jolloin ne kulkevat paperin leveyssuunnassa.

Jos haluat käyttää paperia, jonka paino on 60–120  g/m2, käytä mieluiten pitkäsyistä paperia.

Kuitupitoisuus

Useimmat hyvälaatuiset kopiopaperit on tehty 100-prosenttisesta sellukuidusta. Tällainen paperi on tasalaatuista, jolloin paperinsyöttöhäiriöitä on vähän ja tulostuslaatu on hyvä. Jos paperissa on esimerkiksi puuvillakuituja, paperinkäsittelyominaisuudet voivat huonontua.

Oliko tästä artikkelista hyötyä?
Top