Skip to Content Information Center
Lexmark MX431

Lexmark MX431

Caracteristicile hârtiei

Următoarele caracteristici ale hârtiei afectează calitatea şi fiabilitatea imprimării. Luaţi în calcul următorii factori înainte de imprimare:

Greutate

Tava standard poate asigura alimentarea cu hârtie cu fibră lungă cu greutatea cuprinsă între 60 şi 120  g/m2 (între 16 şi 32 lb). Hârtia mai uşoară de 60  g/m2 (16  lb) poate să nu fie suficient de rigidă pentru a permite alimentarea corectă şi poate cauza blocaje.

Ondulare

Ondularea se referă la tendinţa hârtiei de a se încreţi la margini. Ondularea excesivă poate cauza probleme de alimentare cu hârtie. Ondularea poate apărea după trecerea hârtiei prin imprimantă, unde este expusă la temperaturi înalte. Depozitarea hârtiei despachetate la temperaturi ridicate sau scăzute sau în medii umede ori uscate poate determina ondularea hârtiei înainte de imprimare şi poate crea probleme la alimentare.

Netezime

Gradul de netezime a hârtiei afectează direct calitatea imprimării. Dacă hârtia este prea aspră, tonerul nu poate fuziona corect. Dacă hârtia este prea fină, pot apărea probleme legate de alimentare sau de calitatea imprimării. Vă recomandăm utilizarea de hârtie cu 50 de puncte Sheffield.

Conţinut de umiditate

Cantitatea de umiditate din hârtie afectează atât calitatea imprimării, cât şi capacitatea imprimantei de a alimenta corect hârtia. Lăsaţi hârtia în ambalajul original până când o utilizaţi. Expunerea hârtiei la modificări ale umidităţii îi poate afecta performanţa.

Păstraţi hârtia în ambalajul original, în acelaşi mediu cu imprimanta cu 24 – 48 de ore înainte de imprimare. Extindeţi această perioadă cu câteva zile în cazul în care mediul de depozitare sau de transport diferă foarte mult de cel în care se află imprimanta. De asemenea, hârtia groasă poate necesita o perioadă de pregătire mai îndelungată.

Direcţia fibrei

Direcţia fibrei se referă la alinierea fibrelor unei coli de hârtie. Există două tipuri de hârtie: cu fibră lungă, pe lungimea paginii, sau cu fibră scurtă, pe lăţimea paginii.

Pentru hârtie de 60-120  g/m2 (16-32 livre), se recomandă hârtie cu fibră lungă.

Conţinut de fibre

Majoritatea tipurilor de hârtie xerografică de înaltă calitate sunt produse în proporţie de 100 % din celuloză din lemn tratată chimic. Acest conţinut oferă o mai mare stabilitate a hârtiei, diminuând numărul de probleme la alimentare şi îmbunătăţind calitatea imprimării. Hârtia care conţine fibre precum cele din bumbac poate afecta negativ manipularea hârtiei.

Consideraţi acest articol util?
Top