Skip to Content Information Center
Lexmark CS410

Lexmark CS410

Papírjellemzők

A következő papírjellemzők hatással vannak a nyomtatás minőségére és megbízhatóságára. Vegye figyelembe ezeket a jellemzőket új papírköteg kipróbálásakor.

Súly

A nyomtatótálcák automatikusan képesek adagolni 176 g/m2 (24 font) súlyig a hosszanti szálirányú papírt. A többfunkciós adagoló automatikusan képes adagolni 176 g/m2 (24 font) súlyig a hosszanti szálirányú papírt. Előfordulhat, hogy a 60  g/m2-nél (16  fontnál) könnyebb papírok nem elég merevek, így elakadást okozhatnak. A legjobb teljesítmény érdekében használjon 75 g/m2-es (20 fontos) hosszanti szálirányú másolópapírt. A 182  x  257  mm-nél (7.2  x  10.1  hüvelyknél) kisebb papírok esetén javasolt a 90  g/m2-es (24  fontos) vagy nehezebb papírok használata.

Megj.:  A kétoldalas nyomtatás csak 60–105 g/m2-os (16–28 fontos) másolópapírok esetében támogatott.

Meghajlás

A meghajlás a papír szélein jelentkező elhajlást jelenti. Az intenzív meghajlás problémákat okozhat a papíradagolásban. Meghajlás akkor is történhet, amikor a papír végighalad a nyomtatón, ahol magas hőmérsékletnek van kitéve. Ha a papírt csomagolás nélkül forró, nedves vagy száraz környezetben tárolják, akkor ez még a tálcákban is a papír nyomtatás előtti meghajlásához vezethet, és adagolási problémákat okozhat.

Simaság

A papír simasága közvetlen hatással van a nyomtatás minőségére. Ha a papír durva, akkor a festék nem képes megfelelően beégni. Ha a papír túl sima, akkor az papíradagolási vagy nyomtatásminőségi problémákhoz vezethet. Mindig 100–300 Sheffield pontszámú papírt használjon; a 150–250 Sheffield pontszámú papír használata eredményezi a legjobb nyomtatási minőséget.

Nedvességtartalom

A papír nedvességtartalma hatással van a nyomtatás minőségére és a nyomtató adagolási képességére is. Használat előtt hagyja a papírt az eredeti csomagolásában. Ez megakadályozza, hogy a papír nedvességváltozásnak legyen kitéve, ami csökkentheti a teljesítményét.

Nyomtatás előtt 24–48 óráig tárolja a papírt az eredeti csomagolásában a nyomtatóval azonos környezetben, hogy a papír alkalmazkodjon az adott környezethez. Nyújtsa az időszakot több napra, ha a tárolási vagy szállítási környezet jelentősen eltér a nyomtató környezetétől. A vastag papírnak szintén hosszabb időre van szüksége az alkalmazkodáshoz.

Szálirány

A szálirány a papírlap rostjainak elrendeződését jelenti. A szálirány lehet hosszanti, amely a papír hosszúságával párhuzamosan fut, vagy szélti, amely a papír szélességével párhuzamosan fut.

A 60–90 g/m2-es (16–24 fontos) másolópapírok esetében hosszanti szálirányú papír használata ajánlott.

Rosttartalom

A legtöbb jóminőségű másolópapír 100% kémiailag kezelt farostból áll. Ez a tartalom nagyfokú stabilitást biztosít a papírnak, amely kevesebb papíradagolási problémát okoz, és jobb nyomtatási minőséget biztosít. A szálakat, például pamutot tartalmazó papír negatívan befolyásolhatja a papírkezelést.

Hasznos volt ez a cikk?
Top