Skip to Content Information Center
Lexmark MX810

Lexmark MX810

Papírjellemzők

A következő papírjellemzők hatással vannak a nyomtatás minőségére és megbízhatóságára. Vegye figyelembe ezeket a tényezőket, mielőtt nyomtatna:

Súly

A nyomtató tálcái és a többcélú adagolója automatikusan képes adagolni a 60–176  g/m2 (16–47 font) súlyú, hosszanti szálirányú papírt. A 2100 lapos tálca automatikusan képes adagolni 60-135   g/m2 (16-36 font) súlyig a hosszanti szálirányú papírokat. Előfordulhat, hogy a 60  g/m2-nél (16  fontnál) könnyebb papírok nem elég merevek, így elakadást okozhatnak.

Megj.:  A kétoldalas nyomtatás 60–176  g/m2 (16–47 font) súlyú papír esetében támogatott.

Meghajlás

A meghajlás a papír szélein jelentkező elhajlást jelenti. Az intenzív meghajlás problémákat okozhat a papíradagolásban. Meghajlás akkor is történhet, amikor a papír végighalad a nyomtatón, ahol magas hőmérsékletnek van kitéve. Ha a papírt csomagolás nélkül forró, nedves vagy száraz környezetben tárolják, akkor ez még a tálcákban is a papír nyomtatás előtti meghajlásához vezethet, és adagolási problémákat okozhat.

Simaság

A papír simasága közvetlen hatással van a nyomtatás minőségére. Ha a papír durva, akkor a festék nem képes megfelelően beégni. Ha a papír túl sima, akkor az papíradagolási vagy nyomatásminőségi problémákhoz vezethet. Mindig 100–300 Sheffield pontszámú papírt használjon; a 150–250 Sheffield pontszámú papír használata jár a legjobb nyomtatási minőséggel.

Nedvességtartalom

A papír nedvességtartalma hatással van a nyomtatás minőségére és a nyomtató adagolási képességére is. Használat előtt hagyja a papírt az eredeti csomagolásában. Ez megakadályozza, hogy a papír nedvességváltozásnak legyen kitéve, ami csökkentheti a teljesítményét.

Nyomtatás előtt 24–48 óráig tárolja a papírt a nyomtatóval azonos környezetben, hogy a papír alkalmazkodjon az adott környezethez. Nyújtsa meg az időszakot több nappal, ha a tárolási vagy szállítási környezet jelentősen eltér a nyomtató környezetétől. A vastag papírnak szintén hosszabb időre van szüksége az alkalmazkodáshoz.

Szálirány

A szálirány a papírlap rostjainak elrendeződését jelenti. A szálirány lehet hosszanti, amely a papír hosszúságával párhuzamosan fut, vagy szélti, amely a papír szélességével párhuzamosan fut.

A 60–176  g/m2-es (16–47 fontos) papírok esetében hosszanti szálirányú papír használata ajánlott.

Rosttartalom

A legtöbb jóminőségű másolópapír 100% kémiailag kezelt farostból áll. Ez a tartalom nagyfokú stabilitást biztosít a papírnak, amely kevesebb papíradagolási problémát és jobb nyomtatási minőséget okoz. A szálakat, például pamutot tartalmazó papír negatívan befolyásolhatja a papírkezelést.

Hasznos volt ez a cikk?
Top