Skip to Content Information Center
Lexmark CX517

Lexmark CX517

Papirkendetegn

Følgende papirkendetegn har indflydelse på udskriftskvaliteten og -pålideligheden. Tag disse kendetegn i betragtning, når du vurderer nyt papir.

Vægt

Papirskufferne kan automatisk føde papir med langbanede fibre med papirvægte op til 176 g/m2 (47lb). MP-arkføderen kan automatisk føde papir med langbanede fibre med papirvægte op til 176 g/m2 (47lb). Papir, der vejer mindre end 60  g/m2 (16  lb), er muligvis ikke stift nok til, at det kan indføres korrekt, og der kan derfor opstå papirstop. For best performance, use 75‑g/m2 (20‑lb) papir med langbanede fibre. Ved papir, der er mindre end 182  x  257  mm (7,2  x  10,1  tommer), anbefaler vi 90  g/m2 (24  lb) eller tungere papir.

Bemærk!  Dupleksudskrivning understøttes for papir med langbanede fibre fra 60–105 g/m2 (16–28lb).

Rulning

Rulning er papirets tendens til at rulle i hjørnerne. For meget rulning kan give problemer med indføringen af papiret. Rulning optræder som regel, når papiret har været igennem printeren, hvor det udsættes for høje temperaturer. Hvis papir opbevares uindpakket under varme, fugtige, kolde eller tørre forhold – dette gælder også i skuffen – kan det få papiret til at rulle inden udskrivningen og forårsage problemer under indføringen.

Glathed

Papirets glathed påvirker direkte udskriftskvaliteten. Hvis papiret er for groft, brændes toneren ikke ordentligt fast på det. Hvis papiret er for glat, kan der opstå problemer med papirindføringen eller udskriftskvaliteten. Anvend altid papir mellem 100 og 300 Sheffield-punkter - dog får du den bedste udskriftskvalitet med en glathed mellem 150 og 250 Sheffield-punkter.

Fugtindhold

Mængden af fugt i papiret har både indflydelse på udskriftskvaliteten og printerens evne til at indføre papiret korrekt. Lad papiret ligge i den originale indpakning, indtil det skal bruges. Det vil begrænse risikoen for, at papiret udsættes for fugtændringer, der kan nedsætte dets ydeevne.

Opbevar papiret i den originale indpakning i de samme omgivelser som printeren i 24-48 timer inden udskrivningen. Udvid tiden med flere dage, hvis lagrings- eller transportomgivelserne er meget forskellige fra printeromgivelserne. Tykt papir kan også kræve længere tid.

Baneretning

Baneretningen er papirfibrenes retning i et ark papir. Papir kan være langbanet, hvilket vil sige, at fibrene løber på langs af papiret, eller kortbanet, hvilket vil sige, at de løber på tværs af papiret.

For 60–90‑g/m2 (16–24‑lb) kraftigt papir, anbefales papir med langbanede fibre.

Fiberindhold

Det meste kopipapir af god kvalitet er fremstillet af 100% kemisk behandlet pulptræ. Dette indhold giver papir med en høj grad af stabilitet, hvilket giver færre problemer med indføring og bedre udskriftskvalitet. Papir med f.eks. bomuldsfibre har egenskaber, der kan resultere i en forringet papirhåndtering.

Var denne artikel nyttig?
Top