Skip to Content Information Center
Lexmark CX922

Lexmark CX922

Podešavanje faksa pomoću VoIP telefonske usluge

OPREZ – OPASNOST OD UDARCA:  Da biste izbegli rizik od strujnog udara, nemojte da podešavate ovaj proizvod niti da uspostavljete električne i kablovske veze (npr. pomoću kabla za napajanje, za funkciju faksa ili telefon) tokom oluje sa grmljavinom.

OPREZ – OPASNOST OD UDARCA:  Da biste izbegli rizik od strujnog udara, nemojte da koristite funkciju faksa tokom oluje sa gromovima.

OPREZ – POTENCIJALNA POVREDA:  Da biste smanjili rizik od požara, koristite isključivo telekomunikacioni (RJ-11) kabl 26 AWG ili veći prilikom povezivanja ovog proizvoda na javnu telefonsku mrežu. Za korisnike u Australiji, kabl mora da bude odobren od strane australijskog nadležnog tela za komunikacije i medije.

  1. Jedan kraj telefonskog kabla povežite na linijski port na štampaču.

  2. Povežite drugi kraj kabla u port označen kao Telefonska linija 1 ili Telefonski port na VoIP adapteru.

    Napomena:  Port označen kao Telefonska linija 2 ili Port faksa nije uvek aktivan. Dobavljači VoIP usluge mogu dodatno da naplate za aktivaciju drugog telefonskog porta.

  3. Povežite telefon na telefonski port na štampaču.

Napomene:

  • Da biste proverili da li je telefonski port na VoIP adapteru aktivan, uključite analogni telefon u port, a zatim proverite da li se čuje telefonski signal.
  • Ako su vam potrebna dva telefonska porta za uređaje, ali ne želite da plaćate dodatne troškove, koristite telefonski razdelnik. Uključite telefonski razdelnik u port označen kao Telefonska linija 1 ili Telefonski port, a zatim uključite štampač i telefon u razdelnik.
  • Da biste proverili razdelnik, uključite analogni telefon u razdelnik, a zatim proverite da li se čuje telefonski signal.
Da li vam je ovaj članak pomogao?
Top